info@dekkerboomverzorging.nl
Ma – Vr : 08:00 -18:00

Kroonverankering

Wat is een Kroonverankering ?

Een kroonverankering is niets meer als een speciaal systeem, waarbij boomdelen met elkaar verankerd worden. Een kroon verankering kan noodzakelijk zijn wanneer de kans op uitbreken van grote stammen/takken en complete toppen een groot risico vormt voor de veiligheid van de openbare ruimte, omstanders en bijvoorbeeld uw woning.

Wat is de functie van een anker ?

Door dit anker te plaatsen kunnen bomen met gebreken zoals slechte aanhechtingen en vergroeiingen behouden blijven. Een goed geplaatst anker hangt altijd iets door, en komt strak te staan bij situaties als stevige wind. Het anker vangt op die manier de zware klappen op waardoor slechte aanhechtingen en vergroeiingen een een minimale kans hebben op uitbreken. Mocht dit toch gebeuren, dan is de boom verankerd om grote schade te voorkomen.

Een kroonverankering plaatsen is specialistisch werk. Een onjuist geplaatst anker kan meer kwaad dan goed!

Dekker boomverzorging heeft dan ook de juiste kennis en ervaring in huis om kroon verankeringen te plaatsen, te controleren en te vervangen. Voor verdere vragen hierover kunt u bij ons terecht via de mail of telefonisch. Dekker boomverzorging staat u graag te woord.

    Offerte aanvragen